donderdag 28 juni 2012

Een slimme prof

Vier studenten aan de hogeschool arriveerden maar liefst twintig minuten te laat op een belangrijk schriftelijk examen. De betrokken hoogleraar, die zelf surveilleer , deelde de studenten mee dat ze te laat waren en om die reden niet meer aan het examen konden deelnemen.
De studenten probeerden de hoogleraar te vermurwen en voerden als excuus aan dat ze met de auto waren en dat deze een lekke band had gehad. In dat geval, zo vond de hooggeleerde, verdienden de vier heren een extra kans; een schriftelijk examen bij hem thuis de week daarop en op hetzelfde tijdstip.

Vanzelfsprekend was het viertal die dag stipt op tijd.
Elke student kreeg een aparte kamer toegewezen met een stoel en tafel, waarop een gesloten omslag lag met de examenvragen.
Het gevreesde examen bestond uit slechts één vraag:


"Welke band was lek?"

woensdag 27 juni 2012

Afscheidsbrief aan Sneeuwbal

Van je maatje

En zo gaat dat dan: je poes is dood en plots is er geen leven meer in huis. Geen zwarte schicht meer die langs je heen zapt als je de voordeur opendoet, geen gemiauw meer dat je veel te vroeg in de ochtend ontrukt uit Morpheus’ armen, geen zware massa meer die je schoot opeist des avonds, geen ruw gelik meer dat het vel van je neus afschuurt, geen diep keelgespin meer om mee in slaap te vallen…

dinsdag 26 juni 2012

Wat was er eerst...De kip of het ei

De kip was er het eerste

Eindelijk is hier het antwoord, Oplossing heel simpel

.In eerder tijden was de kip een zoogdier; zij kreeg levende jongen die ze daarna zoogde. Het haantjesgedrag van haar partner was dermate ongewenst dat de kip tijdens de evolutie ervoor zorgde dat zij haar borsten kwijtraakte en slechts kippenvel overhield.
Ook nu spreekt men nog van een kippenborst wanneer een borst onderontwikkeld is.
De haan had niet veel meer om handen en verloor die dan ook.

Er veranderde ook iets tussen de kippen onderling. Het haantje bleef wel steeds de voorste, de rangorde van kippen moest verbeterd worden. De kip die het beste kon pikken werd nummer een. De rest pikte een graantje mee.
Tijdens de evolutie ontstond er tevens een probleem, toen de kip niet langer gecharmeerd was van het haantjesgedrag en haar kippenborst kreeg kon ze niet langer zogen. Een aantal generaties levend geboren kuikens stierf van de honger maar toen het kippenbestand bijna tot nul was gereduceerd kwam de ultieme oplossing.

De kip baarde niet langer een levend kuiken, maar baarde in een veel vroeger stadium het ei.
Het kuiken kon zich daarin verder ontwikkelen en als jong uit breken, zodat de kip meteen kon overgaan op vaste voeding voor het kleintje.
Sindsdien leven kippen als in een harem. De haan is er ter bescherming en ter bevruchting, waarbij hij kraait van plezier. Het lijkt erop dat dit zo nog duizenden jaren verder kan gaan.

maandag 25 juni 2012

Sneeuwbal 1997-2012

Vanmiddag is, na een lijdensweg van 4 weken, Sneeuwbal de poes van mijn zoon overleden. In amper een maand tijd was hij van een gezonde kater veranderd in een zieltogend hoopje ellende. De dierenarts houdt het op een agressieve vorm van kanker.
Het zal stil zijn zonder hem want hij babbelde een hele dag.

Je bent stil van ons weggegaan…toch blijft er iets van je achter ,van wat je was, je foto,de herineringen, je heb ons blijgemaakt..en soms boos, maar tenslotte blijft alleen het goede over.Iets dat ons nu verdrietig maakt omdat het nooit meer terug komt
Nu heb je geen pijn meer.

vrijdag 22 juni 2012

Weet je wat de relatie is tussen je twee ogen?


Ze knipperen samen, ze bewegen samen
Ze huilen samen, ze zien dingen samen,
en ze slapen samen,
Maar ze zien elkaar nooit.

woensdag 20 juni 2012

Zomer

De zomer is officieel begonnen.
Dat wil zeggen dat de nachten beginnen te lengen

:)
Klinkt wat beter dan de dagen te korten

maandag 18 juni 2012

Het was vandaag weer van dat.

Rond de klok van zessen zaten we aan tafel om te eten, en zoals meestal dan was ik weer populair.
Eerst de telefoon... , en dan de bel.
Een leurder, je kent dat wel met nieuwjaarskaarten , vidiobanden , kleurboeken en nog van die rommel.
Nu deze verkoper had de "GELE TRUI"
.Een doelgeroep. waar ik nog nooit van gehoord heb.
Ten voordelen van
De zwaar mishandelde kinderen

donderdag 14 juni 2012

Teek Verwijderen

Een veilige, gemakkelijke manier om teken te verwijderen
Het is een goede manier om ze van jezelf, je kinderen, of je huisdieren te verwijderen. eens.

Een Schoolverpleegster heeft de info hieronder geschreven - goed genoeg om te delen

Dit is de beste manier is om een teek te verwijderen.
Het werkt op die plaatsen waar het soms moeilijk is met een pincet: tussen de tenen, in het midden van een hoofd vol donker haar, etc.

Breng een klodder vloeibare zeep aan op een prop watten. Bedek de teek met de zeep-doordrenkte prop watten en dep het een paar seconden (15-20), de teek zal zich spontaan losmaken en zichzelf vasthouden aan de watten wanneer u de prop weg neemt. het is veel minder traumatisch voor de patiënt en makkelijker
voor jezelf Tenzij iemand allergisch is voor zeep, zie ik niet in dat deze techniek schadelijk zou zijn

Geef dit door aan iedereen die behoefte heeft aan deze handige tip. Ik zal het zeker uitproberen want onze hond en katten hebben er af en toe een, en zelf heb ik er ook eens een gehad na een wandeling in het bos

zondag 10 juni 2012

donderdag 7 juni 2012

Pomme d'amour

Gisteren eens langs de sinksen foor geweest op mijn eentje, mijn man wil daar zeker niet naar toe. En door omstandigheden zonder vriendin. Heb een pomme d'amour gekocht ( twee ). Echt iets van de Kermis, op elke Kermis te kopen
De herkomst of tradisie ken ik niet ik niet( maar wel lekker). Vind ook op Internet niets.
Kan mij iemand helpen met informatie of waar ik die kan vinden.
Geen recepten wat die zijn er wel te vinden maar het is niet de bedoeling om ze zelf te maken want die van de Kermis zijn toch de lekkerste.

zondag 3 juni 2012

Vier dingen die je niet kan ongedaan maken

De steen --- nadat je hem gegooid hebt
Het woord --- nadat je het gesproken hebt
De gelegenheid --- nadat je ze hebt gemist
De tijd --- nadat hij is voorbij getikt