De Griekse landschilpad

 Schildpadden behoren tot de oudste reptielen die ongeveer 250 miljoen jaar al dezelfde vorm hebben behouden. De meeste andere soorten dieren zijn in de loop der eeuwen wel veranderd van vorm.De grootse schildpad die ooit gevonden is, was 3,30 meter lang en het dier had een spanwijdte van 3,60 meter. Dat houdt in dat er gemeten is over de uitgetrokken poten, van links naar rechts. De schildpad behoort tot de orde der reptielen; een dier dat kruipt en verwant is aan de hagedis, de krokodil en -misschien niet geloven- ook aan de slang. Momenteel zijn er over de wereld ongeveer 350 soorten schildpadden bekend.

Opvallende kenmerken: Het schild boven de staart bestaat uit twee delen, bij andere soorten bestaat dit uit één stuk. De mannetjes hebben een langere staart en het onderschild is lichttelijk naar binnen toe gebogen, bij de vrouwtjes is het vlak

Het mannetje brengt zijn zaadcellen in bij het vrouwtje . De bevruchting vindt dus inwendig plaats.

                                     
De moeder graaft een kuil in de grond en legt daar haar eieren in. De eieren zijn spier wit. Vervolgens dekt moeder schildpad het gat weer af.

NA ONGEVEER DRIE MAAND KOMEN DE EIEREN DAN UIT
ZE ZIET HAAR NAKOMELINGEN NOOIT
Het schildpadje maak met zijn eitand de schaal kapot

Ik ben nu vier maand en weeg al 69 gram.


en ben net in bad geweest

In de natuur zijn de eieren in gevaar voor bijvoorbeeld hevige regen, temperatuur daling of ze worden opgegeten door andere dieren. De kleine schildpadjes zoeken een beschut plekje onder een struik of tussen afgevallen bladeren, vanaf daar gaan ze de wereld verkennen.Het is een actieve schildpad die graag klimt en graaft. In de vrije natuur is de Griekse landschildpad een doorzetter als hij ergens heen wil dan klimt hij over en door takkenbossen en over boomstronken en laat zich zonder pardon tientallen centimeters naar beneden vallen.
Gebied: De Griekse landschildpad leeft in heel Zuid-Europa.Voeding: De Griekse landschildpadden zijn carnivors, eten zowel vlees/ groenten als fruit 
    •                            
 .    

2 opmerkingen:

  1. Zal niet makelijk zijn om te kweken zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je schildpadjes, het is zeker boeiend om te lezen. En ook boeiend om te zien hoe je die kleine schildpadjes uit hun ei hebt zien kruipen. Het wonder van het leven... Daar word je stil van , toch ?

    BeantwoordenVerwijderen