Recepten










Marsepein

•300 g amandelpoeder •200 g bloemsuiker •1 eiwit • citroensap bereiding
•Weeg het amandelpoeder en de suiker zorgvuldig af.
•Meng het amandelpoeder en de bloemsuiker in een ruime schaal.
•Breek het ei in een apart schaaltje en scheid de dooier en het eiwit. Voeg het eiwit toe aan de mix van amandelen en suiker. Het eigeel gebruiken we niet.
•Kneed alles tot een solide bol marsepein. Neem er de tijd voor!
•Voeg enkele druppels citroensap toe aan de marsepein, en kneed nog even verder. Het citroensap brengt de smaken wat in balans.
•Als je dat wil, kan je de marsepein een extra aroma geven door bv. een klein scheutje amaretto toe te voegen, of wat amandelextract.
• een beetje cacaopoeder of kleurstof om figurtjes eventuweel te kleuren


Scampi in looksaus

Nodig :

300 gr gekuiste en van het darmkanaal ontdane scampi's (diepvries)
1 brikje room van 200 ml van 30%
wat tomatenketschup
beetje tomatenpuree
1/2 rode en 1/2 groene paprika
1 klein stukje chilipeper
2 sjalotjes
2 wortelen
3 à 4 teentjes knoflook
geut witte wijn
1 kruidenbouillonblokje
peper, zout, currypoeder, paprikapoeder
fijngehakte peterselie

werkwijze :

Wat olijfolie in de wok doen. De groenten fijnsnijden in de quickchef en in de olie roerbakken. De scampi toevoegen en even meebakken dan afblussen met wat witte wijn. Verder kruiden en kruidenbouillonblokje toevoegen.Geperste knoflook toevoegen. Room even laten meekoken, tomatenketschup toevoegen en beetje tomatenpuree, afwerken met fijngehakte peterselie. Serveren met vers frans stokbrood.

smakelijk  liliwens


 
Nu haloween voorbij is ,en de pompoen niet meer als versiering dienst doet, een receptje voor confituur .<br> Niet veel werk en echt lekker.( vind ik ).<br>
250 gr. fijn geraspt of in zeer kleine stukjes gehakt pompoenvlees<br>
250 gr. inmaaksuiker<br>
2 eetl. rozenwater<br>
sap en geraspte schil van "bio" 1 citroenbr>
1 tl. kaneel<br>
Doe alle ingrediënten in een pot (pan) en verwarm zachtjes tot de suiker gesmolten is.
Breng dan aan de kook, draai het vuur laag en kook heel zachtjes 25-30 min. of tot de confituur goed stolt als een druppel op een schoteltje wordt gedaan.
Giet in een warm, confituur of glazenpotje met schroef deksel, deksel er op laten afkoelen en op een koele plaats zetten.









2 opmerkingen:

  1. goed recept voor pompoensoep. Heb daar een aantal weken achter gezocht. Ga het zeker volgende week proberen.
    .

    BeantwoordenVerwijderen