donderdag 29 december 2011

Verschil tussen http en https

Ik dacht dat het belangrijk is om deze info te kennen. Dus stuur ik dit bericht door Niet iedereen is op de hoogte van het belangrijkste verschil tussen http://_ en_https:// (ik ook niet)
HTTP" wil zeggen "Hypertext Transport Protocol", wat wil zeggen dat het een protocool is (een taal, een manier om te praten) voor information tussen de Web servers en de klanten.
Het belangrijkste, is de lettrer S die juist het verschil tussen *HTTP* en *HTTPS* is.
De * S * is synoniem van * SECURE* voorbeeld : (https://accesd.desjardins.com/)
Indien u een Website bezoekt, kijk dan goed naar het adres ; als het begint met *http://* wil het zeggen dat de Webpagina niet beveiligd is en dat je gesprek of gegevens door andere kan worden nagekeken.
Geeft dus nooit je bankkaart nr of persoonlijke gegevens door op een web
site **htpp...** Indien het website adres begint met *_https://_ **, wil het zeggen dat je computer op een beveiligde site zit en dat niemand jouw gegevens kan zien.
! Als een website naar persoonlijke gegevens of bank of krediet kaart nr. controleer goed dat die website met *https* begint anders bestaan er niets die u kan beschermen. Men leert elke dag bij hé,
Ik heb toch weer wat bij geleerd
Liliwens

2 opmerkingen:

  1. Banken hebben wel https:// Je kan dan ook zien als je met phising te maken krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hebben we inderdaad iets bijgeleerd. Ik hoorde het jaren geleden in de internetles maar was het wel helemaal uit het oog verloren.
    Fijne avond verder. Mvg

    BeantwoordenVerwijderen