woensdag 26 september 2012

tips om lekker te slapen zonder medicijnen

Naar schatting kampen 4 op 10 Belgen met slaapproblemen, vooral vrouwen en 55-plussers. Zij geraken niet gemakkelijk in slaap, kunnen niet doorslapen of worden te vroeg wakker. Wist je dat er dagelijks 735.000 slaappilletjes worden genomen in ons land?

tips om lekker te slapen, zonder medicatie

Leer jezelf dat een bed dient om te slapen (en te vrijen). Uren liggen lezen in bed, tv kijken omdat je niet kan slapen of gewoon wakker liggen is niet de bedoeling
Lig je al lang wakker? Sta dan op en doe iets rustig. Wat ook goed werkt is iets gaan doen dat je niet leuk vindt.

Wist je dat je volgende zaken kan eten om een betere nachtrust te krijgen?
Vis zoals zalm, heilbot en tonijn bevat veel vitamine B6. Deze vitamine helpt om melatonine aan te maken, een hormoon die ons slaap-waakritme regelt. Ook bananen en kikkererwten bevatten die vitamine B6.
Volle granen bevatten veel magnesium die je helpen om door te slapen.Indien je nog niet slaapt, tel achterwaarts van 100. Wanneer je gedachten afdwalen, laat de gedachte los en keer terug naar het nummer waar je was gebleven. Dit zal je hoofd heerlijk leeg maken!
Calcium in bijvoorbeeld melkproducten zijn geassocieerd met het in slaap te kunnen vallen. Een kop warme melk is een beproefd huismiddeltje


Mooie dromen, lieve lezers!

4 opmerkingen:

 1. Ik neem geen slaappilletjes. Ik kan goed slapen als ze me niet tegen het plafond jagen.

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een gezellige, zachte matras en donsdeken doet ook wonderen ...
  Een gezellige avond nog en slaap zacht!

  Bloggroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weet je wat ook goed helpt? Diep inademen langs je neus ,en traag uitademen via de mond. Je zult gegarandeerd beginnen geeuwen en dan moet je dat proberen nog een tijdje vol te houden.Je raakt zo moe van de inspanning dat je lekker kunt inslapen!!

  BeantwoordenVerwijderen