donderdag 12 september 2013

pompoenconfituur

Pompoenen dient niet alleen als versiering voor haloween of om romige soepjes mee te bereiden

Hier een receptje voor confituur . Niet veel werk en echt lekker.( vind ik ). Misschien niet een voor de handliggende confituur. Maar zeker de moeite waard om eens te maken. Lekker op de boterham of bij zo’n Engelse cake.

recept

250 gr. fijn geraspt of in zeer kleine stukjes gesneden pompoenvlees
250 gr. inmaaksuiker
2 eetl. rozenwater
sap en geraspte schil van "bio" 1 citroenbr
1 tl. kaneel

Doe alle ingrediënten in een pot (pan) en verwarm zachtjes tot de suiker gesmolten is. Breng dan aan de kook, draai het vuur laag en kook heel zachtjes 25-30 min, of tot de confituur goed stolt als een druppel op een schoteltje wordt gedaan.
Is uw pompoenconfituur klaar, doe deze dan in propere potjes en draai ze om. Laat ze zo afkoelen.

3 opmerkingen:

  1. Dat kende ik nog niet. Ik maak er gewoonlijk soep van.

    Maar eigenlijk is kersenconfituur gewoon mijn grote favoriet.

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh dat ken ik niet maar lijkt me erg lekker om te eten:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zal zeker lekker zijn. Het proberen waard.

    BeantwoordenVerwijderen