vrijdag 25 oktober 2013

Kastanjesoep

Een heel eenvoudig te bereiden, lekkere soep.
Soepen om in vorm te blijven Voor:2 personen Type:voorgerechten Duur :15 min - Gemakkelijk ingrediënten:
Halfvolle melk: 1/2 liter
200 g bevroren kastanjes of 1 doosje verse kastanjes
(Bij ons met kilo's te rapen in het bos )
1 ui
2 stengels selder
250g courgette
peper en zout

Bereiding van de kastanjesoep

Kook de melk met 1/4 liter water, gezouten. Kook de kastanjes zachtjes gedurende ongeveer 30 min (15 minuten voor kastanjes uit doosje). Schil de groenten, versnipper de ui en selder. Hak de courgette in kleine stukjes. Gaar de ui en selder met olijfolie. Voeg de courgette toe, laat het 10 minuten koken, en roer regematig. Voeg daarna alles toe aan de kastanjes. Mix de soep en geniet van de heerlijke smaak van de kastanjesoep.

Origineel artikel geschreven door Paule Neyrat, diëtiste op 18/01/2011 . .

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit. Direct het recept aan de chef gegeven zie!

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nog iets wat we in het herfstverlof kunnen doen: kastanjes rapen! Dan maak ik ook eens zo'n soep! :-)

    BeantwoordenVerwijderen