dinsdag 1 april 2014

Ons bad

Het is niet alleen een van die kleine dingen die het leven aangenamer maken, weken in warm water heeft ook heel wat gezondheidsvoordelen. De volgende keer dat je dus dacht snel in de douche te springen, kun je misschien beter tijd maken voor een deugddoend bad.

Even pauzeren in warm water met essentiële oliën kan wonderen verrichten voor je lichaam en geest. Gebruik olie van salie om je geheugen aan te scherpen, je brein te kalmeren en als een natuurlijk middel om je humeur op te krikken.

Een warm bad is de perfecte manier om tot rust te komen. Je kunt wat eucalyptus- of lavendelolie aan het water toevoegen, hiervan is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het je stressniveau doet afnemen.

Een bad is een natuurlijke manier om je slaperig te maken. Dit verhoogt namelijk je lichaamstemperatuur. Wanneer je eruit komt en je lichaam afkoelt, dan maakt je brein de stof melatonine aan, waardoor je helemaal klaar bent om in bed te kruipen.

Heb je last van een snotneus? Een warm bad is een goed middel om de symptomen te bestrijden. De stoom van het water maakt je neus vochtig, bestrijdt de duizeligheid en helpt pijnlijke spieren te ontspannen

1 opmerking:

  1. Ja dat klopt allemaal! Toen ik nog werkte nam ik elke avond een warm bad ,de stress van het werk vloeide weg! Tegenwoordig neem ik meer een douche ,'t gaat vlugger en ik heb geen werkstress meer,hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen