dinsdag 3 juni 2014

FOORKRAMERS MAKEN BLOKKADE GOED

Wie op woensdag 18 juni de Antwerpse Sinksenfoor bezoekt, zal dat die dag heel wat goedkoper kunnen doen dan anders. Alle attracties en snacks kosten die dag twee euro per stuk. De actie komt er als goedmakertje voor de blokkade van de foorkramers op de Singel eind maart.

De foorkramers blokkeerde verschillende kruispunten op de Antwerpse Singel uit protest. Ze waren het niet eens met de verplichte verhuis van de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken.
De kermis moet daar verdwijnen na klachten uit de buurt over geluidsoverlast.
Door de protestactie ontstond heel wat verkeersoverlast voor de Antwerpenaars en voor degenen die naar de stad reden. Met deze geste willen de foorkramers dat goedmaken.

"We organiseren voor alle Antwerpenaars en iedereen uit de omstreken een twee eurodag, omdat we hen in de blokkade hebben vastgezet "Op woensdag 18 juni kan iedereen de hele dag lang zwieren, draaien en eten op de Sinksenfoor aan twee euro per attractie of versnapering. In Antwerpen is dat nog nooit gebeurd." De Sinksenfoor duurt van 7 juni tot 13 juli. Volgend jaar verhuist de foor dan waarschijnlijk naar een locatie langs de Singel in Borgerhout.

Bekijk de beelden van de blokkade:

2 opmerkingen: