maandag 4 mei 2015

Weet jij waarom een kat dode dieren voor jouw deur legt?

Wie een kat heeft, kent het maar al te goed: ‘s morgens heeft jouw viervoeter regelmatig een verrassing in petto. Dan vind je een dode muis of vogel op de mat of voor de deur. Veel mensen denken dat katten dit doen om hun baasjes te plezieren. Of om aan te tonen dat ze haar werk goed doet en indringers weghoudt uit de tuin. Maar de oorzaak van dit gedrag ligt toch ergens anders.
Dat katten prooien dragen naar hun nest of huis waar ze wonen, wil dus eigenlijk gewoon zeggen dat ze jou op die manier proberen te leren hoe je moet jagen. De kat heeft een emotionele band met haar baasje en probeert aangeboren oerinstincten op jou over te brengen. Wees dus niet boos op jouw huisdier, ze doet het uit liefde

5 opmerkingen:

 1. En ga jij nu uit liefde voor je kat mee uit muizen jagen ;-)
  Met die twee van ons, denk ik dat ik dan degene ben die de muis gevangen heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben geen kat ;-) Wel een losbandig huiskonijn, Saartje. Die brengt niets binnen als ze buiten is geweest. Sterker nog: ze vreet alles op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben geen kat ;-) Wel een losbandig huiskonijn, Saartje. Die brengt niets binnen als ze buiten is geweest. Sterker nog: ze vreet alles op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste dagen jaag ik 's morgens op slakken. Mijn kat denkt waarschijnlijk dat ze mij geleerd heeft hoe ik moet jagen want het is al een hele tijd geleden dat ze muizen meebracht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze poes zou de muis ongestoord uit zijn bord laten eten ,laat staan dat hij op jacht zou gaan achter een muis! Het is haar vergeven ze is ook al 16 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen