woensdag 17 mei 2017

Je leven vóór en na de komst van een kat

Dan is plotseling de dag daar. De dag dat je hebt besloten om een kat in huis te nemen. Dit besluit verandert niet alleen je leven, maar ook je hele huis. Zonder dat je daar over hebt nagedacht lopen de alledaagse dingen in huis ineens toch net even anders.

Voorheen was de computer een apparaat dat je voor je werk of plezier gebruikte. Nu is de computer het warmste en lekkerste bed voor je kat.

De badkamer was een plek waar je rust had.

je at alleen. En nu? Een paar ogen die jou en je bord  in de gaten houden.

Vroeger gingen alle dozen naar de papierbak. Nu is het de mooiste uitvinding ooit.

Voorheen werd je wakker door een wekker. Nu word je wakker … nou ja, door zoiets als dit.

Oeps de kat of kamerplanten.

Maar ongeacht alle veranderingen die de komst van een kat(ten) met zich meebrengt, zou je ooit terug willen naar je katloze bestaan? Wie houdt er niet van om thuis te komen bij zo’n fijn wezen ?

Een kat laat een pootdruk achter op je hart.

5 opmerkingen:

 1. Haha, sinds wij een loslopend huiskonijn en een hond hebben, zijn we voor losse haren een stuk minder allergisch geworden (-: Tel uit je winst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk om een kat te hebben, maar met 2 honden in huis die kattendrollen wel lekker vinden, ga ik tóch passen, al mis ik Rufus wel op schoot ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben er 8 in ons leven gehad....
  Nu twee lieve shelties.....
  Genie van ze....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ook hier zwaait Vlekje de scepter, vooral ' s morgens . Zij speelt voor wekker met een brul concert waar je zeker wakker van wordt en liefst op een uur dat ik nog wat verder wil slapen!

  BeantwoordenVerwijderen