vrijdag 3 februari 2012

De droge, winterse huid

Een winterjas, een sjaal, een muts en handschoenen zijn de beste wapens tegen de winterkoude, ook warme botten.
Ik heb ook een damarreke( Antwerps gezegde) aan :).
Ik heb 10 minuten nodig om me klaar te maken en dan met de hond buiten te gaan, ik kan een uur te wandelen zonder het koud te hebben. Vandaag was het genieten van de verse sneeuw

6 opmerkingen:

 1. Een damarreke kennen wij hier ook ... en voor het moment kunnen we dat goed gebruiken. Nu m'n zo geliefde hond er niet meer is, is een wandeling nog een zeldzaamheid, vroeger ging ik 2x per dag.
  Ik keek er in de winter soms tegenop om me klaar te maken met al die spullen ...en dan stond de lieverd ongeduldig te trappelen aan de deur.
  Fijn weekend en geniet van het winterse sneeuwtapijt. Mvg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze hond is ook negen jaar,en ik weet niet echt hoe oud een husky kan worden.Wel hebben ze ons al gewaarschuwd dat die honden plots van het ene moment op het andere dood kunnen zijn.

   Verwijderen
 2. o maar in West Vlaanderen kennen ze dat ook hoor een dammareke en deze dagen kun je dat best verdragen. Vroeger hadden we ook een hond en twee keer daags gingen we wandelen en we hadden er deugd van .Nu doen we dat niet meer en in feite mis ik dat wel.Maar ik fiets veel en zodra het niet meer vriest ben ik weer de weg op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou me dat weer eens moeten aanschaffen, een damarke... das jaaaaaaaaren geleden dat ik dat nog aanhad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier ook damarkes
  en zelfs damar thermische leggings, ik doe er nu twee aan onder de lange broek, lekker warme benen

  zouden robotten hier ook komen lezen? hihi de code om te bewijzen dat ik een mens ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kei schattig, dat woord 'damarreke'. Hoe vaak ik dat de voorbije week niet horen vallen heb he. Ik heb er nog geen, maar mijn moeder zweert er wel bij :-) .
  Soms voel ik me ook een mummy, als ik buiten de koude trotseer. En als je dan weer binnenstapt en dringend naar het toilet moet gaan, dan is het echt kunst-en-vliegwerk om al die kledij van je af te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen