maandag 6 februari 2012

Hemiksem

Celina onze oudste inwooner van de gemeente is en paar weken na haar 100 ste verjaardag overleden. Ze verbleef in het rust-en verzorgingtehuis Hoghe Cluye in de gemeente
Ze was ook de laatste levende passagier van de "Red Star Line-rederij".
Celina was 17 jaar toen ze met een schip naar haar tante in de Verenigde Staten reisde.

Red Star Line

was een Belgische rederij die een geregelde dienst onderhield tussen Antwerpen en New York en soms tussen Antwerpen en Philadelphia. De maatschappij behoorde tot de International Navigation Company (later International Mercantile Marine Company), werd gesticht in 1872 en in 1873 voer het eerste schip de oceaan over. In 1935 ging de maatschappij failliet ten gevolge van de beurscrash van 1929. De stad Antwerpen zal de naam van deze rederij bestendigen met de oprichting van het Red Star Line Museum in de historische paviljoenen (thans beschermd als monument) van waaruit circa drie miljoen Europeanen de overtocht startten naar het 'land van belofte', de Verenigde Staten en Canada. De opening is voorzien in 2013.

2 opmerkingen:

  1. Bij een geleid stadsbezoek aan Antwerpen reden we met fietsen door de stad en aan het gebouw waar de Red Star Line opereerde werd ons verteld dat er plannen waren voor een museum. Blijkbaar gaat dit door en kunnen we binnenkort dit museum bezoeken..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een prachtig initiatief. Jammer dat het zo lang duurde eer er iets in die richting ondernomen werd.

    BeantwoordenVerwijderen