zondag 26 augustus 2012

Water in de Microgolfoven!

Water voor kopje koffie of thee en andere vloeistoffen die in een microgolfoven tot koken worden gebracht, zullen niet altijd borrelen wanneer zij het kookpunt bereiken. De superverwarmde vloeistof zal uit de kop omhoogborrelen wanneer deze verplaatst wordt, of wanneer er een lepeltje of een theezakje in wordt geplaatst.
Om te voorkomen dat dit gebeurt, en om verwondingen te voorkomen, mogen vloeistoffen nooit langer dan 2 minuten per kop verwarmd worden. Na het opwarmen laat je het kopje best 30 seconden in de microgolfoven staan vooraleer het te verplaatsen of er iets in te doen.

Als water op deze manier wordt opgewarmd, zou er iets in het kopje moeten geplaatst worden om de energie te verspreiden, zoals bv. een roerhoutje,of een theezakjeniets van metaal uiteraard
Het is evenwel veel verstandiger om water op te warmen in een waterkoker!

4 opmerkingen:

 1. Onze waterkoker kookt 's morgens een ganse thermos vol om koffie te drinken gedurende de dag maar als die leeg is en ik heb er geen aandacht aan gegeven dan kan het voorvallen dat ik bij mijn avondboterham geen heet water meer heb. Dan doen we dat wel. Anders ook niet.

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik liquide in de micro warm( bv een kop soep) dan doe ik er altijd een plastiekfolie over. Het warmt vlugger en het voorkomt spatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Liliane!

  Daar zijn al veel ongelukken mee gebeurt
  Heb het een hele tijd geleden ook gelezen ergens op een blog daarom kwam het me zo bekent voor toen ik het hier bij jouw las! Een verwittigd mens is er twee waard he!!
  Lieve groetjes annemarieke, x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tip vind ik dit,men kan niet voorzichtig genoeg zijn met zulke dingen.
  See You

  BeantwoordenVerwijderen