dinsdag 9 oktober 2012

Roggebrood

Een gure wind, de bomen die kale takken krijgen en de regen die tegen de ramen tikt. Zo langzamerhand is het weer tijd voor de eerste grote pot erwtensoep. Lekker geserveerd met worst en roggebrood

Roggebrood heeft een compleet andere geur, kleur, structuur en smaak dan "gewoon" brood. Het is veel compacter en staat qua smaak en uiterlijk dicht bij de oorsprong het graan.

De volle korrels en de ruwere vezel maken roggebrood tot lekkere voedzame kost.

Ook de bereidingswijze is anders. Roggebrood wordt namelijk meer gaar gemaakt dan echt gebakken.
Om een harde korst te voorkomen wordt de oven tijdens de bereiding niet meer opgestookt en gaat het roggedeeg vaak de oven pas in als de temperatuur al aan het dalen is.

4 opmerkingen:

  1. een paar sneetjes roggebrood met veel smeerkaas erop ,mjammie!!Moet ik niet teveel eten anders krijg ik maagpijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het allerlekkerste met roomboter en basterdsuiker! Maar met een plak spek erop bij de erwtensoep ook niet te versmaden inderdaad! :-)
    Groetjesss!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad heel erg lekker, maar ik eet het ook niet met soep. En erg veel kan ik er ook niet van eten.

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen