dinsdag 4 juni 2013

Flessenwater, leiding water gefilterd of gewoon uit de kraan

Er is de laatste tijd veel te doen omtrent water. Bij de supermarkten lijkt het wel de ‘oorlog’ van de waters. De voorraden zijn daar nog nauwelijks aan te slepen. Daarnaast kun je bijna overal waterfilters kopen of sodamakers die voor leuke bubbels zorgen in je leidingwater. Er is de laatste tijd veel te doen omtrent water. Je kun bijna overal waterfilters kopen of sodamakers die voor leuke bubbels zorgen in je leidingwater.

Waarom is water drinken zo belangrijk?
Je lichaam bestaat voor meer dan 75 procent uit water en heeft de hele dag vocht nodig zodat je organen, weefsels en cellen altijd voldoende gehydrateerd blijven. Bij een gezonde vochtbalans kunnen afvalstoffen ook efficiënt worden afgevoerd. Omdat water drinken zo’n fundamenteel onderdeel is van je gezondheid kun je jezelf wel voorstellen dat het zeker uitmaakt wat voor water je drinkt, want al je lichaamscellen maken gebruik van het water dat jij kiest om te drinken.

Het beste water komt uit de natuur Dat is ‘spring water’, ofwel natuurlijk bronwater. Water dat honderden tot duizenden jaren lang door de natuur is gefilterd. Bijgevolg is het nooit blootgesteld aan onze huidige verontreiniging en daarom is dit het meest pure water. Daarnaast is natuurlijk bronwater rijk aan mineralen, zoals bicarbonaat, sodium, calcium, magnesium en zwavel. Het grootste probleem van natuurlijk bronwater is echter dat je het bij een natuurlijke waterbron moet gaan halen. Als gevolg daarvan houden we het maar bij flessenwater uit de supermarkt of ze drinken gewoon kraanwater, want dat is direct voorhanden, wordt goed gecontroleerd en maakt niet ziek

3 opmerkingen:

 1. Ik hou het bij flessen water.TOen ze indertijd hier in de opgeving volop aan het bouwen waren en de leidingen oa voor het water werden aangelegd ondervonden we meer dan één keer dat het water niet zuiver was.Zo is het een gewoonte geworden om flessenwater te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wissel af, flessenwater en leidingwater dat bij ons heel goed is, op het werk neemt ik flesjes water mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Liliane, ik drink meestal recht van de kraan. Het gebeurt al wel eens dat de smaak niet echt lekker is ...
  Bloggroeten.

  BeantwoordenVerwijderen