donderdag 8 augustus 2013

Teenslippers dragen is ongezond

Teenslippers lijken elke zomer nog aan populariteit te winnen. Toch draag je flipflops beter niet dag in dag uit. Want langdurig gebruik is nefast voor je spieren en gewrichten.

Een schoenenkast zonder één of meerdere paren teenslippers? Het begint stilaan een zeldzaamheid te worden. Want tal van praktische voordelen zijn aan die hippe flipflops verbonden: 's zomers frisse voeten, bovendien een bescherming tegen het hete zand op het strand en een houvast op de gladde tegels rond het zwembad.

Toch zijn teenslippers niet geschikt om dag in dag aan te trekken. Ze vangen te weinig de schokken van het stappen op en ze bieden praktisch geen ondersteuning aan de enkel en de hiel. Pijn aan de voeten zijn op termijn het logische gevolg. Onderzoekers van de Amerikaanse Auburn Universiteit stelden onlangs wetenschappelijk vast dat mensen met teenslippers hun normale loopwijze veranderen. Ze krullen hun tenen op in een poging de slipper vast te grijpen. Daardoor vormt de enkel een grotere hoek en worden de stappen kleiner. Ook de hielen komen minder krachtig neer op de grond. Resultaat is een vergroot risico op problemen aan de heup en de onderrug.

5 opmerkingen:

 1. ach... ik denk een weekje of twee in de zomer:-) dat zal toch wel meevallen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb van al de voor en nadelen geen benul want ik draag het niet. Ik kan dat touw of plastiek of leer niet verdragen tussen mijn tenen. Goeie sandalen draag ik en als het even kan loop ik blootvoets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er geen. Ik heb ze ooit één keer gedragen toen ik een jaar of 17 was en nooit meer. Net om die belachelijke manier waarop je die dingen met je tenen moet trachten aan te houden.

  8-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Liliane!

  Inderdaad zijn zo'n slippers heel slecht om ganse dagen te dragen !!! Ik kan er niet mee stappen ze-ne.
  Geef mij maar een goede steunzool in mijn open schoentjes dan kan ik tenminste een lange wandeling maken zonder mijn spieren te belasten!!!
  Ik wens je een heel fijn weekend met veel zon!
  Lieve groetjes Annemarieke, x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als ik dat lees mag ik van geluk spreken want ik kan zo teenslippers niet verdragen tussen mijn tenen

  BeantwoordenVerwijderen