zondag 19 oktober 2014

Het moet niet altijd soep zijn

Tajine van kip en pompoen


Ingrediënten voor 4 personen
1 braadkip (in stukken gesneden, de billen en borsten nog eens gehalveerd)
1 kleine pompoen (of een halve grote) 2 zoete uien 1 sinaasappel 1 kaneelstokje 1 dl kippenbouillon een handvol geweekte rozijnen olijfolie peper en zout
Voor de kruiding van de kip: 1 el kurkuma, 1 el paprikapoeder, ½ el komijn, ½ el gemberpoeder( hier zonder wat ik lust dat niet), peper en zout

Bereidingswijze
Meng alle specerijen en haal de stukken kip er door. Zorg dat er werkelijk overal van de lekkere kruiding zit. Schrob de buitenzijde van de pompoen grondig schoon. Snijd hem overlangs door en verwijder de pitten. Snijd mooie maantjes van de pompoen, maar laat de schil eraan. Dit is cruciaal voor de bereiding om te vermijden dat de pompoen tot moes kookt. Pel de uien en snijd ze in 6 parten. Zorg er ook hiervoor dat de schijfjes van de ui aaneen blijven zitten.
Stoof de ui en pompoen kort aan in olijfolie. Voeg het kaneelstokje, het sap van de sinaasappel, een stukje van de schil en de kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout. Leg de stukken kip bovenop de groenten en stoof opeen laag vuurtje gaar. Dat duurt ongeveer een half uur. Roer er niet meer in dan strikt nodig en houd de tajine zoveel mogelijk gesloten. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de rozijnen toe.

Je kan de bereiding ook in een gewone kookpan klaarmaken, maar in een tajine blijven alle sappen en aroma’s in de bereiding.

Kip van bij ons met Indische kruiden en smaken,dat is het beste van diverse culinaire werelden in één gerecht.

Een stukje kip is mager en heeft belangrijke voedingsstoffen voor weinig caloieën.
Kip is niet alleen lekker en zezond, je hebt er heel wat bereidingsmogelijkheden mee. Je kan kip zowel koud als warm eten bij tal van combinaties met groenten.

Met kip tover je altijd een lekker,gezond en makkelijk te bereiden gerecht op tafel.

5 opmerkingen:

 1. dat klinkt erg lekker, ik wil dat weleens uitproberen maar dan wel met gember :-) zonder smaakt het veel minder:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad eens iets anders. Fijn dat je ook eens op mijn blog langs kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is eens kip op een andere wijze en het moet inderdaad niet altijd pompoensoep zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik laat de soep aanbranden dus dit .....

  BeantwoordenVerwijderen