woensdag 17 juni 2015

Het is zover

Al maanden wordt de spanning opgedreven, maar vanaf vandaag kan iedereen Oma Reus aanschouwen. Ze is gisterenavond laat op Theaterplein aangekomen.

In een bed van maar liefst tien meter ligt ze nog rustig te slapen.

Ze werd met een grote kraan gebracht en nadien liefdevol ingestopt door enkele medewerkers. Nog 48 uur zal oma vredig slapen. Volgens de legende komt Oma Reus van voorbij de Muur van Plank, een denkbeeldige muur die zich nog voor de big bang (het ontstaan van het heelal) bevindt. Zowel in tijd als ruimte moeten de reuzen dus van heel ver komen. Oma haar lichaam komt eerst aan, maar haar geest is nog onderweg. Lichaam en geest zullen pas ten vroegste vrijdagochtend herenigd worden. Ze zal vrijdagochtend in actie komen.
Van de Kleine Zwarte Reus zijn er voorlopig nog geen sporen, alhoewel zij weleens verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de onfortuinlijke auto aan het stadhuis. Daar werd gisterenavond een wagen aangetroffen met een soort brandkast op het dak.
De politie kwam niet ter plaatse om een vaststelling te doen.
Eén ding is zeker: Antwerpen is klaar om de reuzen te ontvangen. (NBA)

Verhaal Oma Reus reist al slapend door de ruimte, tussen twee wolken van De Melkweg. Op haar reis doorkruist ze de muur van Planck*. Haar geest dwaalt zachtjes van ster naar ster, terwijl haar lichaam al hier is en uitrust. Ze woont achter de grote explosie miljarden jaren geleden, de Big Bang. In deze onbekende, immense wereld leven De Reuzen. Soms reizen ze samen naar de aarde. Soms reizen ze naar Antwerpen ... De lieve oma heeft veel herinneringen. Mooie, oude verhalen die ze aan iedereen wil vertellen.

1 opmerking:

  1. O wat leuk! Hou je ons verder op de hoogte want naar Antwerpen komen die dagen zal me wel niet lukken! Ik ga een paar dagen naar de familie in Luxemburg!

    BeantwoordenVerwijderen