maandag 15 juni 2015

Reuzengekte

Eerder raakte al dat de reuzen van Royal de Luxe eind juni weer op bezoek komen in Antwerpen. Ondertussen is er ook meer geweten over de inhoud van het spektakel. De theatergroep komt met een nieuwe pop naar de koekenstad:
Oma Reus.
Reuzengek Antwerpen kan vanaf vrijdag 19 juni - na de Grote Reus in 1998, de Olifant in 2006 en de Duiker in 2010 - met een nieuw hoofdfiguur van Royal de Luxe kennismaken: Oma Reus. De oude dame, die ongeveer 7,5 meter groot is, hoort bij de voorstelling Le mur de Planck van Royal de Luxe en viel eerder al in Groot Brittannië, Frankrijk en in Australië uit de ruimte.

Vooral spannend wordt het als Oma Reus Antwerpen op 21 juni opnieuw verlaat. In andere steden lag ze in een groot bed op een schip dat zachtjes wegvoer. En wil Antwerpen nu net iets met water en schepen hebben.

Het stramien van Royal de Luxe tijdens de drie doortochten in Antwerpen was telkens hetzelfde: een reus komt nooit alleen. Bij elke eerdere doortocht waren er telkens twee verhaallijnen die ergens in de stad samenkwamen: de Grote Reus die de Kleine Reus ontmoet, de Olifant en de Kleine Reuzin, De Duiker en de Kleine Reuzin.


Kleindochter

De Kleine Reuzin is er opnieuw bij. Als de kleindochter van Oma Reus. Vanochtend werd ook een website gelanceerd over de doortocht van de reuzen in Antwerpen online met alle praktische info.

2 opmerkingen:

  1. O dat wordt opnieuw een groot spektakel dat veel volk zal aantrekken om het te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ieder jaar een gigantisch succes. Het is ook steeds de moeite waard hé.

    BeantwoordenVerwijderen