dinsdag 26 januari 2016

Daarvoor dient het

Jeansbroeken hebben doorgaans vijf broekzakken: twee achteraan, twee vooraan en dan heb je nog dat kleine, vierkante zakje boven een van de broekzakken vooraan. Maar, weet je ook waarvoor dat zakje dient? Je kleingeld? Een haarspeld?

Waarvoor dient het vijfde, schijnbaar nutteloze broekzakje aan de jeansbroek? Het is een vraag die we ons wellicht al eens stelde, van af nu moeten we ons dat niet meer afvragen . Een oplettende internetter is de geschiedenisboeken ingedoken en heeft het enige correcte antwoord gevonden.

Volgens Levi Strauss, een iconisch Amerikaans jeansbroekenmerk, diende het zakje vroeger om de zakhorloge in op te bergen. De jeansbroeken werden aanvankelijk door cowboys en werkmannen gekocht, en zakhorloges bleven niet vaak heel in de grote broekzakken. Daarom ontwierp Levi een kleiner zakje waarin het horloge veilig kon worden opgeborgen.

5 opmerkingen:

 1. je had het mij kunnen vragen :-) ik wist het toevallig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het daarvoor? Ik heb me al zo vaak afgevraagd wat ik in hemelsnaam met dat kleine zakje moet...
  Goh, en Dien wist het ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht dat het voor 'de parade' was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weten we ok weer, maar bij zit er kleingeld in ....
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Liliane, ik wist het ook niet hoor. Heb het ook gelezen in de krant. Een zakhorloge heb ik nooit gehad, is echt iets voor mannen hé. Mijn opa die had er eentje en die is doorgegeven aan de zonen. Was vroeger hun waardevolste bezit.
  Hier regent al de ganse voormiddag pijpestelen. Ik leg nog een blokje hout op de kachel en hou me droog binnen. Vriendelijke bloggroeten.

  BeantwoordenVerwijderen