maandag 25 juli 2016

maden in je afvalbak

Los het direct op met deze tips. Op de warme dagen wordt er veel gedronken en er wordt veel vers fruit gegeten. Dit trekt fruitvliegen, en wespen aan, maar dat is nog niet het ergste! Al dat afval in je vuilnisbak zorgt voor stank en maden. Bah, in korte tijd kan het aantal maden flink toenemen. Hoe kun je hier zo snel mogelijk van afkomen? Veel mensen maken hun container af en toe schoon met water en een zeepmiddeltje. Wat beter is,is azijn met water. Azijn is een product dat voor veel doeleinde ingezet kan worden, een grote schoonmaak kan hier prima mee gedaan worden.
Vuilniszakken die niet goed dichtgemaakt zijn zorgen vaak voor veel maden, ze hebben namelijk alle ruimte om zich voort te planten.
Maar als de maden zich al hebben genesteld, volg dan deze tips .

Heb je al maden in je container? Leg dan wat verse takjes lavendel in je container. Ze hebben hier namelijk echt een hekel aan en ze zullen het niet overleven. De frisse geur is natuurlijk ook mooi meegenomen. Er is nog een optie, namelijk mottenballen! Doe wat mottenballen in een sok of panty en leg deze in de container. Dit zal de vliegen die eitjes leggen weghouden.

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben alleen maden in de groene Kliko en in de zomer. Die wordt eens in de twee weken geleegd en daarna maakt mijn man de binnenkant van de klep schoon met een stuk keukenpapier met azijn. De tip van de mottenballen kende ik nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend in de zomer die maden in de afvalbak. Ik heb steeds detol in de buurt om alles te ontsmetten. Schoonmaakazijn heb ik nog niet gebruikt.
  Bedankt voor de tips.
  Bloggroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat zijn echt nuttige wetjes?


  Waar blijf je? Het is hier al zolang stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo lilliane.... hoe gaat het met jou??
  het is hier al zo lang stil.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn inderdaad goede tips.
  Groetjes René

  BeantwoordenVerwijderen