dinsdag 19 juli 2016

Of het helpt ?

Maar het proberen waard
Muggen zijn ontzettend vervelend en daarom zetten wij de beste natuurlijke manieren om muggen uit de buurt te houden op een rijtje!

1. Citroen en pepermunt
Combineer tien druppels pepermuntolie met 1/2 kopje alcohol en 1/4 kopje vers citroensap. Voeg deze ingrediënten samen in een sprayflesje. Spuit dit voordat je gaat slapen of als je 's avonds buiten zit om je heen. Muggen houden namelijk absoluut niet van de geur van citroen en pepermunt. Vergeet niet om regelmatig te spuiten als je buiten zit.

2. Geurstokjes
Doe vijf druppels eucalyptusolie met 5 druppels lavendelolie in een flesje of hoog kommetje. Doe daar 170 ml water bij en steek er houten (geur)stokjes in. Deze verspreiden de geur in de kamer en houden zo de muggen weg. Draai af en toe de stokjes om. Zo zorg je dat de geur beter zich beter kan verspreiden.

3. Citroengrasolie en kruidnagelolie
Voeg vijf druppels citroengrasolie samen met kruidnagelolie en een kopje2. Geurstokjes Doe vijf druppels eucalyptusolie met 5 druppels lavendelolie in een flesje of hoog kommetje. Doe daar 170 ml water bij en steek er houten (geur)stokjes in. Deze verspreiden de geur in de kamer en houden zo de muggen weg. Draai af en toe de stokjes om. Zo zorg je dat de geur beter zich beter kan verspreiden.

2 opmerkingen:

  1. oh wat een lastige beestjes zijn het toch hé.
    ik ben benieuwd, ze zijn hardnekkig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben overal horren en dat werkt uitstekend!

    BeantwoordenVerwijderen