donderdag 14 juni 2012

Teek Verwijderen

Een veilige, gemakkelijke manier om teken te verwijderen
Het is een goede manier om ze van jezelf, je kinderen, of je huisdieren te verwijderen. eens.

Een Schoolverpleegster heeft de info hieronder geschreven - goed genoeg om te delen

Dit is de beste manier is om een teek te verwijderen.
Het werkt op die plaatsen waar het soms moeilijk is met een pincet: tussen de tenen, in het midden van een hoofd vol donker haar, etc.

Breng een klodder vloeibare zeep aan op een prop watten. Bedek de teek met de zeep-doordrenkte prop watten en dep het een paar seconden (15-20), de teek zal zich spontaan losmaken en zichzelf vasthouden aan de watten wanneer u de prop weg neemt. het is veel minder traumatisch voor de patiënt en makkelijker
voor jezelf Tenzij iemand allergisch is voor zeep, zie ik niet in dat deze techniek schadelijk zou zijn

Geef dit door aan iedereen die behoefte heeft aan deze handige tip. Ik zal het zeker uitproberen want onze hond en katten hebben er af en toe een, en zelf heb ik er ook eens een gehad na een wandeling in het bos

3 opmerkingen:

 1. lastig hé, ik had er gisteren eentje op mijn been zitten,

  ikw eet niet of het wel een goeie methode is,
  spuit de teek z'n gif niet in met doe zeep??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. altijd het proberen waard,en dikwijls zijn die huis- en tuinmiddeltjes nog efficiënt ook.Prettige zondag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarschijnlijk gaat het hier om een HOAX. Noot van RIVM over verwijderen van teken:

  Noot: Alleen is het volgens het RIVM niet verstandig om een teek met iets te behandelen alvorens de teek weg te halen.
  Zie hiervoor ook het voorlichtingsmateriaal van het RIVM:‘Haal teken snel weg! Hoe langer de teek in uw huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt. Gebruik geen alcohol, jodium, olie of andere middelen voordat u de teek weghaalt.’(de brochure is te downloaden van de RIVM site)

  Door het insmeren kunnen de teken juist hun maaginhoud gaan legen. En dat wil je juist niet, omdat in de maag borrelia-bacterien kunnen zitten, die je nu juist niet in je lichaam wilt hebben. Vandaar het advies om NIETS op de teek te smeren alvorens deze weg te halen.

  Haal de teek gewoon met de vingers dan wel met een tekenverwijderaar weg. Er zijn diverse typen tekenverwijderaar (zie foto) op de markt. Het is niet aan te geven welke de beste is, want dat hangt zowel van de persoonlijke voorkeur en handigheid af als van de locatie waar de teek zicht bevindt. Ook al blijft er een stukje in de huid steken, dit is niet erg en verdwijnt na een dag of 14 vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen