dinsdag 26 juni 2012

Wat was er eerst...De kip of het ei

De kip was er het eerste

Eindelijk is hier het antwoord, Oplossing heel simpel

.In eerder tijden was de kip een zoogdier; zij kreeg levende jongen die ze daarna zoogde. Het haantjesgedrag van haar partner was dermate ongewenst dat de kip tijdens de evolutie ervoor zorgde dat zij haar borsten kwijtraakte en slechts kippenvel overhield.
Ook nu spreekt men nog van een kippenborst wanneer een borst onderontwikkeld is.
De haan had niet veel meer om handen en verloor die dan ook.

Er veranderde ook iets tussen de kippen onderling. Het haantje bleef wel steeds de voorste, de rangorde van kippen moest verbeterd worden. De kip die het beste kon pikken werd nummer een. De rest pikte een graantje mee.
Tijdens de evolutie ontstond er tevens een probleem, toen de kip niet langer gecharmeerd was van het haantjesgedrag en haar kippenborst kreeg kon ze niet langer zogen. Een aantal generaties levend geboren kuikens stierf van de honger maar toen het kippenbestand bijna tot nul was gereduceerd kwam de ultieme oplossing.

De kip baarde niet langer een levend kuiken, maar baarde in een veel vroeger stadium het ei.
Het kuiken kon zich daarin verder ontwikkelen en als jong uit breken, zodat de kip meteen kon overgaan op vaste voeding voor het kleintje.
Sindsdien leven kippen als in een harem. De haan is er ter bescherming en ter bevruchting, waarbij hij kraait van plezier. Het lijkt erop dat dit zo nog duizenden jaren verder kan gaan.

2 opmerkingen:

  1. Het moest wel ergens met evolutie te maken hebben hé. Dat kon haast niet anders.

    :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aha ,ik heb vandaag veel bijgeleerd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen