zondag 28 oktober 2012

pompoenconfituur

Na haloween en de pompoen niet meer als versiering dienst doet, hier een receptje voor confituur .
Niet teveel werk en echt lekker.( vind ik ).

250 gr. fijn geraspt of in zeer kleine stukjes gehakt pompoenvlees
250 gr. inmaaksuiker
2 eetl. rozenwater
sap en geraspte schil van "bio" 1 citroen
1 tl. kaneel

Doe alle ingrediënten in een pot (pan) en verwarm zachtjes tot de suiker gesmolten is. Breng dan aan de kook, draai het vuur laag en kook heel zachtjes 25-30 min. of tot de confituur goed stolt als een druppel op een schoteltje wordt gedaan. Giet in een warm, confituur of glazenpotje met schroef deksel, deksel er op laten afkoelen en op een koele plaats zetten.

5 opmerkingen:

  1. klinkt erg lekker,

    wie weet:-) ga ik het nog eens maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. soep heb ik er al van gemaakt, confituur nog niet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal lekker uit.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. iets om zeker eens na te maken. Ziet er lékker uit !

    ( Wat ziet je blog er gezellig uit ... :-) !

    HAPPY HALLOWEEEEEEEEEEN Liliane ... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. o wat jammer ,ik heb mijn pompoen volledig gebruikt om soep te maken . Dat is wel een recept om te onthouden .Lijkt me erg lekker en gezien ik al mijn confituren en geleien zelf maak ...

    BeantwoordenVerwijderen