zondag 21 oktober 2012

Pompoensoep

Het is weer volop pompoenen tijd, en dus ook voor pompoensoep

Hier een makkelijk Recept:
1kg pompoen(in stukjes zonder pitten) , 2 gesnipperde uien en 2 tenen knoflook, een stukje verse gemger (als je het lust) 1l kippenbouillon. 2 eetlepels bloem, 75 gr zachte boter, wat room.
Laat de heft van de boter in een kookpot smelten, fruit de ui en knoflook glazig, doe de pompoen , de (gember) en de bouillon erbij.
Laat alles een half uur zacht koken,deksel op de pot.
Pureer alles met (staaf)mixer.
Roer de rest van de boter met de bloem tot een papje. Voeg dit al roerend bij de soep, en laat alles nog even doorkoken.
De room erdoor,peper en zout.
Dien op met vers geknipte bieslook en stokbrood.
Eet smakelijk!!!

3 opmerkingen:

  1. lekkere soep, ik doe er een beetje kerriepoeder in ipv gember. Iedereen vindt dit hier lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook een nachtuilte magda, maar bedankt voor de kerrie tip, ik lust ook geen gember

      Verwijderen
  2. Zo ongeveer zoals ik ze klaarmaak...behalve de bloem en gember. Hier is het ook kerrie en soms een drietal appels (die smaak je eigenlijk niet).

    BeantwoordenVerwijderen