dinsdag 29 januari 2013

Het hof van eden

Wie zegt, 'Hof van Eden' denkt dankzij talloze schilderijen en prenten aan een groen, vruchtbaar landschap waarin Adam en Eva zorgeloos ronddartelden, tot ze een fout maakten.
Maar de werkelijkheid is volgens de Sunday Times anders.
Uit een genetische studie blijkt namelijk dat de wieg van de mensheid zich eigenlijk bevond in een dor, droog, onaantrekkelijk stukje zuidelijk Afrika, langs de grens tussen Namibië en Angola.

In die streek leven nu de Bosjesmannen of San, die mogelijk het dichtst staan bij "Adam en Eva" en van wie het klikgeluid dat karakteristiek is voor hun taal een rechtstreeks overblijfsel is van de oorspronkelijke menselijke spraak.
Dat blijkt uit de grootste studie van Afrikaanse genetica die ooit werd ondernomen. De vorsers, onder leiding van Sarah Tinkoff van de universiteit van Pennsylvania, bestudeerden de genen van meer dan 3.000 mensen in 121 van de 2.000 bevolkingsgroepen in Afrika.

2 opmerkingen:

  1. God stond de mens toe te eten van de vruchten van alle bomen, behalve van de boom van de kennis van goed en kwaad. De overtreding van dit verbod leidde tot de zondeval.
    Er stond nog een belangrijke boom in de hof: de levensboom. Het eten van deze boom was vóór de zondeval niet verboden, maar de mens werd na de zondeval uit de hof verjaagd om hem de toegang tot die boom te beletten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zullen nog zoveel verhalen de ronde doen maar écht weten doen ze het toch niet.

    BeantwoordenVerwijderen