zaterdag 16 november 2013

Honderden betogers tegen Zwarte Piet in Amsterdam

Sinterklaas mag zijn zwarte pieten meenemen naar de intocht in Amsterdam. De voorzieningenrechter in Amsterdam wees vandaag het verzoek de vergunning voor het evenement in te trekken, af.
Dat betekent dat het kinderfeest op 17 november in zijn huidige vorm mag doorgaan.
Enkele honderden betogers hebben zich vanmiddag verzameld op het Beursplein in Amsterdam voor een protest tegen Zwarte Piet. De demonstranten vinden het hulpje van Sinterklaas een vorm van racisme

De Amsterdamse politie had van tevoren rekening gehouden met verstoringen. Het bleef echter rustig rondom het beursgebouw.

Tegenstanders stapten vorige week al naar de rechter omdat ze de Pieten racistisch vinden. Bovendien zou de karikatuur "respectloos overkomen bij mensen van Afrikaanse afkomst".

De rechter gaf gisteren toestemming om het evenement door te laten gaan. Bij de officiële intocht van Sinterklaas waren de Zwarte Pieten in Amsterdam dus van de partij.

Door: redactie 16/11/13 - 19u28 Bron: ANP HLN.be

3 opmerkingen:

  1. Te zot voor woorden dat zwarte piet gedoe! Best dat de rechter de intocht liet doorgaan, aan tradities moet niets veranderd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gelukkig maar ,het zou erg zijn moesten de kinderen dit grote feest moeten missen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pfffff. De schaamte voorbij ... :-( Hebben die nu écht niets beters te doen dan zich met een traditie bezig te houden ... ? Stelletje lastposten en stokers zijn het waar ik maar weinig respect voor heb. Nah.

    BeantwoordenVerwijderen