woensdag 11 december 2013

De 30 gepasseerd , 40 / 50 uiteraard ook...

Er is eindelijk een diagnose voor ons probleem. Het heet A.A.A.D.D. ofwel:Age Activated Attention Deficit Disorder

Dit zijn de symptomen:
Je beslist om de auto te wassen, je vertrekt richting auto en ziet de post op tafel liggen. OK, je gaat de auto wassen, maar eerst toch even de post doorbladeren.
Je legt je autosleutels op je bureau, filtert de reclamefoldertjes uit de hoop post en ziet dat de vuilnisbak vol zit. Dus leg je de rest van de post, waaronder enkele rekeningen, op je bureau en zet de vuilnisbak buiten.
Of nee, toch eerst nog vlug de rekeningen betalen. Ah.., daar staat je cola/water nog. Eerst de overschrijvingen, de cola/water wat verder van de computer zetten want straks valt het nog omver en dan mors je op je toetsenbord. Weet je wat, je zet hem gewoon in de koelkast, dan blijft hij fris.
Je gaat naar de keuken en bemerkt dat je plantjes er nogal droog bij staan, die hebben dringend water nodig!Je zet de drankje op het aanrecht en hola, daar ligt je leesbril!Die zocht je al de hele morgen. Je legt die eerst maar even weg voor voordat je hem weer vergeet, vult het gietertje met water en ga naar de bloempotten.
oei! De afstandsbediening van de TV ligt in de keuken Als we vanavond TV willen kijken, zullen we er nooit aan denken om in de keuken te kijken. Dus leg je de afstandsbediening beter direct in de woonkamer.
Je giet wat water in de bloempotten
Waar was je nu ook al weer mee bezig?

Aan het einde van de dag: De auto is niet gewassen, de rekeningen zijn niet betaald, de cola/water staat op het aanrecht, de bloemen kregen te weinig water, en je vindt je autosleutels niet meer.. Je probeert te ontdekken hoe het komt dat er vandaag niets is gebeurd. Daar begrijp je echt niets van, je was de hele dag druk bezig!!! Je bent je ervan bewust dat je een ernstig probleem hebt en moet dringend professionele hulp vinden, maar eerst even de blogjes checken..

En dan zie je dit bericht, je slaakt een zucht van herkenning. Het heeft dus een naam! En je bent niet de enige

7 opmerkingen:

 1. Ja dat is het exact hoe het er soms aan toe gaat. Ik ken ook soms dergelijke situaties. Alleen de autosleutels komen er bij mij niet van te pas. Rij niet per auto maar laat mij rijden ;-)
  Fijn weekend en voor nu een goede rustgevende nacht.

  Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij kunnen twaalfjarigen
  ook A.A.A.D.D. hebben! :-)

  Groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leven in de fast lane ... het gaat zo snel ... en het begrijpen werkt ook niet!

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha ... een tijdje geleden las ik het al eens, maar blijft toch zo herkenbaar! Aftellen naar kerst kan beginnen ... nu is het niet lang meer.
  Ik wens je fijne, gezellige dagen toe Liliane. Groetjes Chrisje en de hondjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oei, nu weet ik wat ik mankeer

  BeantwoordenVerwijderen