vrijdag 2 februari 2018

Wist jij dat je zóveel met koffieprut kan?

Wat zouden we zijn zonder ons dagelijkse bakje koffie ?
7 kilo koffie per hoofd van de bevolking komt neer op 3 koppen koffie per dag. Dat is niet alleen heel veel koffie, maar ook ontzettend veel koffieprut , en jammer genoeg belandt dit nuttige spul vrijwel altijd in de prullenbak, maar je kunt er namelijk van alles mee doen, in huis en in de tuin!

Hieronder een lijst van handige koffieprut-toepassingen voor je op een rijtje gezet.
 koffiedik blijk je prima te kunnen gebruiken als meststof, met name voor de afwatering en het vasthouden van water in de bodem van de grond. Ook regenwormen worden erdoor aangetrokken en die zijn weer goed voor bloemen en planten, dus dat levert een win-winsituatie op voor je tuin.  Koffiedik is uitstekend geschikt om allerlei soorten dieren-overlast te bestrijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan naaktslakken en gewone slakken, maar bijvoorbeeld ook katten. Gooi gewoon wat in de omgeving van je huis en je zult zien dat het werkt. Aangekoekte pannen, hiervoor is koffiedik wederom een wondermiddel om je te helpen alles goed schoon te maken,  heb je een koelkast met een vreemd luchtje? Verwijder dat dan door wat koffiedik uit te drogen en doe dit in een bakje. Leg die vervolgens in de koelkast en dat nare luchtje zal verdwijnen. Ook voor een stinkende gootsteen kun je het prima gebruiken, gebruik gewoon wat koffiedik in het afvoer putje als natuurlijke luchtverfrisser en je gootsteen zal weer fris ruiken.
Beschadigd hout, wist je dat je ook scheuren kunt verbergen in houten meubelen van donker hout met een beetje koffiedik? Het klinkt vergezocht, maar toch is het zo,  koffie bevat allerlei antioxidanten en natuurlijk ook cafeïne. Dit is allemaal goed voor je handen. Met koffiedik kun je je handen mooi zacht maken.
Wat een wondermiddel, denk voortaan maar eens twee keer na voordat je koffieprut in de prullenbak gooit

  Bron: Gezonder Leven 

3 opmerkingen:

  1. Laat ik nou net oploskoffie drinken (-: Eentje zonder cafeïne...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) ik gooi mijn koffie dras al jaren in de tuin :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het onthouden waard want slakken zijn dol op hosta bladeren en daar hen ik er veel van. Dus begin ik alvast te " sparen"

    BeantwoordenVerwijderen