woensdag 25 januari 2012

WAAROM VROEG GAAN SLAPEN EN VROEG OP?

Avond: 21.00 – 23.00 u.: Dit is de periode, waarin overbodige en giftige stoffen via de lymfen worden verwijderd (ontgifting). Gedurende deze tijd moet je ontspannen, of naar muziek luisteren. Als een huisvrouw in deze tijd nog actief is, bijvoorbeeld de afwas doet, of de kinderen helpt bij hun huiswerk, heeft dat een negatieve invloed op de gezondheid.

Avond: 23.00 – 01.00 u.: In deze tijd vindt het ontgiftingsproces in de lever plaats. Ideaal gesproken moet je dan in diepe slaap zijn.

Vroege morgen:01.00 – 03.00 u.: Ontgifting van de gal, moet ideaal gesproken ook in diepe slaap plaatsvinden.

Vroege morgen: 03.00 – 05.00 u.: Ontgifting van de longen. Daarom hoesten mensen die hieraan lijden in deze periode vaak. Het ontgiftingsproces heeft nu het ademhalingssysteem bereikt. Daarom is het niet nodig anti hoestmedicijnen in te nemen. Dat zou het proces voor de verwijdering van gifstoffen verstoren.

Morgen: 05.00 – 07.00 u.: Ontgifting in de dikke darm. Tijd om naar het toilet te gaan.

Morgen: 07.00 – 09.00 u.: Opname van voedingstoffen in de dunne darm. In deze periode moet je ontbijten. Voor zieke mensen is ontbijten om 6.30 u. beter. Ontbijten voor 7.30 u. is heel goed voor mensen, die fit willen blijven. Mensen die het ontbijt altijd overslaan, moeten hun gewoontes veranderen. Het is beter om nog laat (tussen 9 en 10 uur) te ontbijten, dan helemaal niet te eten. Laat gaan slapen en laat opstaan verstoort het proces, waarbij onnodige chemische stoffen uit ons lichaam worden verwijderd. Bovendien is de periode van middernacht tot 04.00 u. de tijd waarin ons beenmerg bloed produceert. Daarom: slaap goed en ga niet laat naar bed.

En wat met de nachtuiltjes zo als ik ? Dus moet ik mijn leven beteren

3 opmerkingen:

 1. Als ik een paar dagen vroeg op moet, dan kan ik 's avonds vroeger gaan slapen maar anders niet.

  Al kan je mij moeilijk een langslaper noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oei ,ik moet ook mijn leven ook wat veranderen. Ik pas helemaal niet in dat plaatje ,ik ga laat slapen en sta tussen 8.30 en 9 uur op..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. interessant zeg, dat wist ik allemaal niet
  wat heeft ons lichaam het toch druk hé zo midden in de nacht

  BeantwoordenVerwijderen